Hvordan ta ut verdi av Microsoft Dynamics 365 Copilot og Kunstig Intelligens

Ida Smedheim Bjerklund

Er du en av dem som snuser på mulighetene ved bruk av Kunstig Intelligens (AI) og Copilot i Dynamics 365 og Power Platform? Da er du ikke alene. Er det noe som blir diskutert mye om dagen, er det nettopp Kunstig Intelligens og Copilot. Microsoft har lansert revolusjonerende funksjonalitet, der vi får innblikk i hva Copilot kan hjelpe oss med innenfor de ulike appene i Dynamics 365 og i Power Platform.

Alt du trenger å vite om Copilot i Dynamics 365

Hva er D365 Copilot?

Microsoft Dynamics 365 Copilot har flere kunstig intelligensdrevne assistener, som er utformet for å hjelpe brukere med sine arbeidsoppgaver. Tanken bak Copilot er at den skal kunne hjelpe ansatte med å effektivisere visse oppgaver og tilgjengeliggjøre data. Det er viktig å poengtere at Copilot og kunstig intelligens ikke erstatter behovet for menneskelig dømmekraft, beslutningstaking og kreativitet, men at den bistår som en assistent i hverdagen der mennesket står sentralt for å vurdere det som kommer ut. Synet på kunstig intelligens som et hjelpemiddel og en assistent deles av den amerikanske futuristen og forfatteren Amy Webb.

— If we are thinking about these [AI systems] as assistive tools rather than as replacement tools, we're going to be better off.

Amy Webb, Founder & CEO, Future Today Institute

For å gjøre det mer tydelig hva Copilot i D365 faktisk er, viser vi med noen eksempler:

Med Copilot for kundeservice kan Copiloten blant annet bruke alt av informasjonen fra saken og lage en kort oppsummering. Dette gjør at kundeservicemedarbeideren får et kjapt overblikk over hva som har skjedd i saken og sparer tid på å lete seg frem til informasjon.

I tillegg kan Copilot hjelpe kundeservicemedarbeideren med å skrive e-postsvar ut ifra ferdig definerte temaer eller stikkord som vedkommende oppgir. Copilot henter også informasjon fra saken når den genererer e-posten for deg.

Med Copilot for Customer Insights (tidligere Dynamics Marketing) ser vi eksempler der Copilot lager forslag til segmenter. Dette har for mange tidligere vært tidkrevende, da en skal ha god kjennskap til datamodellen til virksomheten for at segmentet blir riktig. I tillegg ser vi at Copilot ikke bare kan hjelpe med innhold i markedsføringse-poster, men også med layout og design. For eksempel kan KI opprette kontakter ut ifra e-post signaturen på en e-post. Og det er nettop her Copilot Studio kan fungere som en informasjonsdeler, ved å koble KI mot en database av informasjon. Disse eksemplene er bare en liten prosentdel av mulighetene som gjemmer seg innenfor dette universet.

Les også: Transformasjon med kunstig intelligens

Hvordan oppnår du verdien du ønsker, og hvor starter du?

For å kunne oppnå suksess med KI og Copilot, er vi helt avhengige av å være modne for det. De fleste befinner seg i dag i «utforskningsfasen» og er nysgjerrige på hva dette egentlig er og hva det kan bety for oss. Vi vet at det er noe vi burde sette oss inn i, da vi tross alt er klar over at KI og Copilot ikke forsvinner med det første. Det finnes et hav av uante muligheter i disse verktøyene, men flere har muligens et behov for å konkretisere det og se nærmere på hva dette faktisk betyr for hver enkelt og virksomheten.

Veien mot å bli moden nok til å kunne ta ut nytten som finnes i dette universet, er for mange ukjent. Uavhengig av situasjonen til virksomheten, krever det uansett forarbeid før en er klar til å ta i bruk verktøyene på en måte som faktisk vil gi brukerne verdi og dermed gagne virksomheten.

På lik linje som når det bygges et hus, er det viktig å starte med grunnmuren. Arbeidet som gjøres i startfasen, vil sette grunnlaget for mulighetene videre. Uten en stødig grunnmur vil ikke virksomheten kunne ta ut ønsket verdi av KI og Copilot.

Hvordan bli Copilot Ready for Dynamics 365 CRM/Power Platform?

7 suksesskriterier for å lykkes med D365 Copilot

Ved å følge stegene over, vil virksomheten ha et godt utgangspunkt for å komme i gang med D365 Copilot. Ved å ha en tydelig strategi og samtidig være oppmerksom på muligheter og begrensninger, vil virksomheten bli rigget til å gripe alle mulighetene som følger med Copilot og kunstig intelligens.

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg, hele veien fra utforsknings- til realiseringsstadiet!