Endúr Maritime: En digital transformation fra Business Central on-premise til cloud

James Dean

Optimise

Siden starten af 2019 har Endúr Maritime AS og Evidi arbejdet sammen for at løfte og forbedre Endúr’s maritime services. Fra at samle tre selskaber i én database, til at løfte sig fra Microsoft Business Central on-premise til det nyeste SaaS-tilbud, har Endúr gennemgået en digital transformation. Samarbejdet har placeret Endúr Maritime i front på den digitale bølge i maritim industri og forbereder dem til at være bedre rustet til at imødekomme fremtidige udfordringer.

En maritim succeshistorie

Endúr Maritime er en del af Endúr ASA, og har bred kompetence og erfaring med skibsteknisk vedligeholdelse på komplekse skibe og opererer med services på forskellige typer af fartøjer for både militære og civile maritime kunder. Endúr Maritime har over flere årtier etableret tætte relationer til flere vigtige maritime virksomheder i Vestlandet og er hele tiden på jagt efter nye ideer, løsninger, mennesker og muligheder.

Da rejsen med Evidi begyndte, opererede de på forskellige enheder alene i Endúr ASA, og havde behov for at skabe en mere koordineret drift og et helhedsmæssigt proceslandskab. Den første fase af samarbejdet med Evidi inkluderede samling af de tre selskaber i Endúr ASA, som valgte Business Central-løsningen i en database. Parallelt med dette gennemgik Endúr omfattende interne ændringer.

Før opgraderingen til Business Central (on-premise) var Endúr afhængig af mange offline-processer. Disse blev gradvist digitaliseret og konsolideret i den nye løsning, bl.a. ved hjælp af Evidi-Project. Digitaliseringen bidrager til at Endúr Maritime nu effektiviserer arbejdsprocesser og reducerer manuelt arbejde. En anden milepæl i samarbejdet var udviklingen af Evidi-app’en Protime. App’en blev udviklet for at løse specifikke udfordringer knyttet til tidsregistrering, og Endúr Maritime var en vigtig bidragsyder i udformningen.

Læs også: Alt hvad du behøver at vide om opgradering fra Dynamics NAV til Dynamics 365 BC
Protime er blevet en uvurderlig ressource for os, og har bidraget til at reducere omkostninger og forbedre effektiviteten.

Arvid Vestgård, CTO, Endúr Maritime

På vort frokostseminar i Bergen d. 12. mars 2024 deltog Arvid Vestgård, CTO hos Endúr Maritime, som foredragsholder, og fortalte om Endúr Maritime’s rejse fra Business Central on-premise til en cloudbaseret løsning. Han fortalte, at grundlaget for deres valg om at få en Business Central var, at løsningen passede med deres forretningsbehov og målsætninger.

Business Central bidrager til præcis og hurtig information om igangværende projekter og giver os bedre kontrol af rapporteringen. Vi oplever i mange tilfælde, at tillægsordrer bliver større end projektet oprindeligt var, og det at have fuld kontrol bliver derfor ekstra vigtigt, siger Arvid.

Arvid fortæller, at nogle af de resultater og fordele de har opnået i samarbejdet med Evidi er nemmere rapportering, forbedret projektstyring, enklere adgang til data, øget fleksibilitet, skalerbarhed og tilgængelighed. Endúr Maritime har nu adgang til vigtig information i ERP-systemet - hvor som helst fra en valgfri enhed. Med hensyn til verdensbilledet, nævner Arvid også, at sikkerhed og bæredygtighed er fokusområder, som bliver stadig mere aktuelle for deres virksomhed.

Løftet til cloud

Ved udgangen af 2022 migrerede Endúr Maritime gradvist til Microsoft Business Central SaaS Standard, bygget på et solidt fundament fra tidligere opgraderinger og digitalisering af manuelle processer. Økonomichef hos Endúr Maritime, Brage Hoff-Engebretsen, fortæller at Endúr Maritime bevidst har valgt at være lidt afventende i tilnærmelsen til nye ting, da de ønsker at tingene skal afvikles på markedet først.

I SaaS-løsningens migrationsproces blev planlægning, test og udrulning nøje gennemført, for at sikre en jævn overgang til nye systemer. Vi havde god tid til at afklare forventninger til processen, tidsforbrug og omkostninger, afsætte ressourcer til at gennemføre test og være sikker på, at alle berørte ansatte var godt informerede. Det var ventetiden værd, og vi er glade for at vi ikke hastede ind i dette projekt, fortæller Brage Hoff-Engebretsen, Økonomichef, Endúr Maritime AS.

Ved at holde systemet så tæt på standard som muligt, oplever Endúr sømløse opdateringer og adgang til nye funktioner. Efter opgraderingen til BC SaaS mærker Endúr Maritime en væsentlig forskel i hastighed og opdateringsprocessen. I dag bruger de Microsoft Business Central SaaS Standard, suppleret med Evidis branchestandardløsninger, inkl.Project, Protime, Protools og Proinsights. Denne helhedsmæssige tilnærmelse har ført til øget effektivitet og produktivitet hos Endúr, samtidig med at behovet for tilpasninger og skræddersyede løsninger er reduceret.

Læs også Hvad er forskellen på IaaS, PaaS og SaaS?

James Dean, projektleder, konsulent Trude Haugen og Jarle Rykkje, Team manager hos Evidi, har fulgt Endúr Maritime’s rejse fra starten, og har været vigtige bidragydere for at sikre en sømløs overgang til cloud. At tage del i transformationen har for dem som team været både givende og motiverende.

Det har vært inspirerende at følge Endúr Maritime på denne digitaliseringsrejse. Deres transformation til cloud illustrerer den styrke, der ligger i et målrettet samarbejde. Ved at tage Microsoft Business Central SaaS og vore branchestandardløsninger i brug, har vi set imponerende effektivitetsgevinster og operationel smidighed materalisere sig, siger James Dean.

På forkant med branchens digitaliseringsbølge

Endúr Maritime’s rejse sammen med Evidi er et eksempel på en vellykket digital transformation i den maritime industri. Gennem et tæt samarbejde og en målrettet tilnærmelse har Endúr Maritime opnået betydelige gevinster omkring effektivitet, omkostningsreducering og operationel smidighed. Samarbejdet fortsætter med at bære frugt og sætter scenen for yderligere succes i fremtiden. Med Microsoft Business Central SaaS og Evidi’s industristandardløsninger har Endúr Maritime sat sig selv i spidsen for branchens digitaliseringsbølge og står klar til at møde fremdidige udfordringer med tillid og styrke.

Kontakt vores rådgivere for en uforpligtende samtale!