Cookies og persondatapolitik

Herunder finder du gældende persondataerklæring for Evidi’s hjemmesider samt guidelines for cookies og webbaseret behandling af personlige oplysninger.


Denne persondataerklæring gælder for Evidi’s hjemmesider. Evidi er behandlingsansvarlig for de personlige oplysninger, der indsamles.

Evidi persondataerklæring

  1. Personlige oplysninger, som behandles

  2. Eksempler på information, som indhentes

  3. Hvordan information indhentes

  4. Eksempel på skema

  5. Formålet med den information, som indhentes

  6. Hvordan lagres informationen

  7. Hvordan slettes oplysningerne

  8. Udlevering af information til trediepart

  9. Rettigheder

  10. Deling av opptak og webinarer

Datatilsynets råd til hvordan samtykke indhentes ved brug af Cookie-banner

Datatilsynet kom i sommer med råd og analyse omkring sporing af hjemmesider, noget som gøres ved brug af cookies eller tilsvarende teknologi.

Noget af det datatilsynet var klar omkring, var samtykke ved brug af cookies:

  • Hvis man indsamler og behandler persondata ved brug af cookies, skal man have et behandlingsgrundlag i henhold til persondatalovgivningen (som GDPR) Dette kommer udover de krav, der gælder efter de norske cookie-regler i datalovgivningen.
  • Brug af analyse og sporing på hjemmesider vil ofte betyde, at der behandles personoplysninger. Dette gælder også selv om man ikke kender navnet eller identiteten på dem, der besøger hjemmesiden, da analyseværktøjet indsamler megen information om besøgende.
  • Der er strenge krav til, hvordan man indhenter samtykke i henhold til GDPR. Hvis analyse og sporing baseres på samtykke, som for eksempel, at der bruges cookie-banner/-boks, må samtykke derfor være i henhold til reglerne for at være gyldig.
  • Der er krav til, hvordan der gives samtykke, såsom at samtykket skal gives ved hjælp af en aktiv handling (Som at trykke på en knap eller lignende).
  • Således skal det være nemt at sige «nej» eller «ja» når der gives samtykke.

Der findes mange analyse- og sporingsværktøjer på markedet, men det betyder ikke nødvendigvis, at det er lovligt at tage dem i brug på din hjemmeside. Herunder er nogle råd vi kan forholde os til.

  1. Forhold dig til persondataforordningen (GDPR)

  2. Minimer dataindsamlingen

  3. Stol ikke på, at cookie-banneret redder dig

  4. Undgå at andre kan bruge personoplysninger fra hjemmesiden

  5. Nogle hjemmesider kræver større forsigtighed end andre

  6. Undgå at personoplysninger overføres til ”utrygge” lande

  7. Vær åben

  8. Respekter de besøgendes rettigheder

  9. Læs op – og vær ikke bange for at spørge om hjælp