- Jeg vet ofte hvor jeg vil, men ender opp et annet sted

Ranja Ovedal

Mer enn bare ...

I hverdagen føler jeg nok ofte på at jeg ikke er den som produserer, men når jeg maler tenker jeg på noe annet, og får føle på at jeg produserer noe som noen andre faktisk setter pris på. Det er så konkret; malingen og det man lager med hendene, at det gir en helt annen følelse å kunne gå og se på det etterpå. Det er en frihetsfølelse.

Som prosjektleder og seniorkonsulent i Evidi har Kristin hektiske dager med mange baller i luften. Men mens hun sier hun gjerne skulle hatt mer fritid og jobbet mindre, innrømmer hun at hun hadde endt opp med å jobbe den ekstra tiden også.

Mer enn bare kunstmaler

Men det er jo prioritering. Skulle gjerne hatt mer tid, men jeg vet jo at jeg kan være flinkere til å prioritere tiden min.

Hun trives i jobben og setter stor pris på folkene, og forteller at de er mer som venner enn kollegaer. Og hva hun jobber med passer henne godt ved siden av hobbyen. For mens hun får strukturen og forutsigbarheten hun foretrekker på jobb, kan hun rive seg løs med hobbyen; Når hun tar seg tid.

Mer enn bare prosjektleder

For kreativitet i hverdagen er det viktigste for henne. Friheten i å kunne male og tegne litt, og å la tankene fare. Det er bare å starte et sted. Når ikke så mange er hjemme, drar hun et stort lerret ut på gulvet, finner frem alle farger hun har og masse vann. Så kan hun sitte der og klatte oppå hverandre i flere timer.

Jeg vet som regel hvor jeg vil, men ender opp et helt annet sted. Jeg kan sette meg ned og ha en plan for det jeg skal lage, men så lager jeg noe helt annet, for det var ikke den dagen i dag.

Mer enn bare mor

Og det er alltid et prosjekt på gang. Er det ikke maling, er det gjerne igangsatt et oppussingsprosjekt eller to. Så i hjemmet har Kristin fått et stående forbud mot å dra på loppemarkeder og bruktbutikker. Til mannens store frustrasjon står det alltid gamle lamper og kommoder rundt omkring som venter på å fikses opp. Men det er han vant med!

Det hender jeg gjør det likevel, for jeg klarer å gjemme unna ting så han ikke får det med seg, innrømmer Kristin med et lurt smil.

Mer enn bare techfolk

Men alt til sin tid. Hun forsøker å unngå stressfaktoren og presset på å produsere med malingen eller prosjektene sine, for da er poenget borte.

Jeg hadde nok ikke satt like mye pris på det da. Det å være kreativ kan komme når man er i kreativ modus, slår hun fast.

Bli bedre kjent med folka våre!