- Det motiverer meg å se andre lykkes

Ranja Ovedal

Mer enn bare ...

Å se at de blir bedre fotballspillere, men kanskje bedre mennesker og, det betyr mye for meg. Jeg vil jo gjerne at de skal være ordentlig gutter, som andre opplever som ordentlig gutter og.

Som seniorarkitekt hos Evidi har Jan Vidar nok å holde fingrene i, men han finner likevel tid til å være fotballtrener og pappa. Og å være trener for en gjeng med unge gutter, deriblant hans egen sønn, det tar sin tid ut av uken.

På det meste tar det 3-4 kvelder i uken, når det er treninger og kamper. Så jeg bruker jo en god del av fritiden min på fotball, og har vært trener i rundt 8 år nå, sier han.

Mer enn bare fotballtrener

Han har fulgt guttene som trener siden de gikk på barneskolen, og flere av de andre foreldrene har også vært med hele veien. Han forklarer at nå når guttene begynner å bli i tenårene, er det spesielt fint å kjenne dem ekstra godt og ha denne tiden med dem.

Man får jo en unik innsikt i mange andre ungdommer enn bare sine egne, og hvordan de er med hverandre. Og du kjenner liksom foreldrene, så det er litt lettere å holde oversikt. Sånn sett er det en god sosial plattform å være en del av, både for guttene og meg selv.


Mer enn bare pappa

Men selv om han er genuint interessert i sporten, og synes det er gøy å holde på med, er ikke det det viktigste. Å se andre bli bedre derimot, og å se at de lykkes, det er motivasjonen.

Jeg har ikke en veldig sterk driv etter å vinne eller skape resultater for resultatet alene, men det er en del av den utviklingen jeg synes er ålreit. Å forberede dem litt på hverdagen som unge voksne etterhvert. Så å stille som gode rollemodeller og sånt er jo noe som trigger meg, slår han fast.

Mer enn bare MVP

Og det er ikke bare fotballen som er en lidenskap. Jan Vidar er en såkalt MVP, som står for Microsoft Valuable Professional, med award status, som han først fikk for 6 år siden. Han forklarer at dette er en award som må fornyes hvert år, og som han håper å fortsette å beholde.

Det er fryktelig gøy å blogge og å skrive om kule tekniske løsninger eller et eller annet jeg prøver å finne på. Og jeg presenterer gjerne på konferanser og sånt. Jeg har jo vært både i Europa og USA flere steder, på scene da. Fortalt om hva jeg har gjort og sånt.

Mer enn bare techfolk

Å lage noe kreativt og lære noe nytt, er noe av det han synes er best, og han forklarer at han har en lekende tilnærming til IT og læring. Når andre gjerne setter seg for å se en serie, kan Jan Vidar sitte og holde på en times tid.

Men det blir en del lek og prøve og feile, å lære seg noe nytt, på fritiden og. Bare finne noen tidsluker, med en kopp kakao og slappe av litt. Det er akkurat det jeg synes er gøy.

Bli bedre kjent med folka våre!