- Det var helt sykt! Det skal ikke være mulig

Ranja Ovedal

Mer enn bare ...

Vi klarer å score 3 mål på 1,5 minutt liksom. Det skal ikke være mulig. Det ble sudden death etter det, og vi scoret etter 30 sekunder fra midtbanen, som bare gikk inn. Det var helt sykt. Helt vilt!

Christoffer er en av seniorutviklerne hos Evidi, med snart 5 år bak seg. Hans store lidenskap er innebandy, en sport han startet med på ungdomsskolen, og hvor han nå har 13 sesonger på A-laget under beltet.

Mer enn bare norgesmester

Han har vært med å spille i to VM, og har vært på landslaget i fire år. Men ingenting slår NM i 2019, hvor de vant på dramatisk vis. Med 1,5 minutt igjen på klokken ledet det andre laget med hele 3 mål, etter å ha satt scoren til 5-2. Og så snudde spillet.

De andre hadde gått ubeseiret gjennom hele sesongen og er egentlig supersolide defensivt, men det raknet helt på slutten, og vi kom inn i et sykt momentum.
Det er den største opplevelsen egentlig, med innebandy. Da vi vant det NM-gullet. Jeg hadde vært med i 10 år, og vært med i finale året før, i 2018, og da tapte vi på straffer mot det samme laget. Så det var ekstra deilig å endelig få det gullet. Da hadde jeg liksom fått gjort det jeg ville med innebandy, forteller Christoffer.

Mer enn bare innebandyspiller

Men å spille på elitenivå tar mye tid. For mens det ikke er helt på nivå med toppidrett, er det likevel trening 3 ganger i uken. For ikke å glemme kamper. Og der mener han Evidi har vært flinke med fleksibiliteten.

I et VM-år er man borte nesten 5 uker, og for mange arbeidsgivere er ikke det greit. Da må man ta ferie eller permisjon uten lønn. Men Evidi ga meg permisjon med lønn, fordi det var idrett på et visst nivå. Og det er veldig ålreit, for ellers kunne jeg ikke hatt noe ferie, sier han.

Mer enn bare senior utvikler

De store målene er nådd, livssituasjonen har endret seg med nyfødt i hus, og pensjonsalderen på elitenivå-idrett er lav. Det betyr likevel ikke at sporten blir helt lagt på hylla. Han kommer til å fortsette å spille som hobby, og det mener han de fleste medspillerne kommer til å gjøre også.

For å ikke lenger drive med idrett er ikke noe Christoffer kan se for seg. Da han var liten drev han med fotball, frem til han fant innebandy når han var 13 år gammel. Og siden da har han spilt.

Jeg har jo et veldig konkurranseinstinkt, ellers hadde jeg nok aldri giddet å holde på som jeg har. Men det har gitt meg utrolig mye. For idrett kan jo være litt langt unna en del som jobber med IT iblant, så det å forstå hvordan folk er skrudd sammen, det har jeg fått nytten av fra å ha holdt på med idrett såpass lenge, forklarer han.

Mer enn bare techfolk

Han mener idretten har gitt han en fordel i forhold til jobben som konsulent. For gjennom 13 sesonger har han spilt med flere hundre mennesker, og måttet forholde seg til en rekke ulike personer.

Bli bedre kjent med folka våre!