AITC går sammen med Skill og Aimbot

Ranja Ovedal

Albatross IT Consultants AS (AITC) og Skill AS går inn i Aimbot – blir Norges ledende konsulenthus.

Fredag 08.10 signerte Skill AS og Albatross IT Consultants AS en avtale med Credo Partners om å bli en del av deres satsning med prosjektnavnet Aimbot. Med det består Aimbot av selskapene; Skill, Albatross, Pilaro og eSeven – sammen blir de Norges ledende Microsoft konsulenthus.

Selskapene som utgjør Aimbot tar med seg kompetanse fra hele Microsoft-porteføljen og vil etter oppkjøpet kunne levere langs hele verdikjeden, inkludert Dynamics 365 ERP og CRM, data og analyse, Office 365 og samhandling, sikkerhet, moderne infrastruktur basert på Azure, lisensrådgivning med mer. Samarbeidet vil gi selskapene en større gjennomslagskraft som en totalleverandør på Microsoft, samtidig som selskapene får beholde nærheten til kundene og sin unike kultur.


Fakta

Om Aimbot

I juni 2021 gikk gründerne, ledelsen og de ansatte i eSeven AS og Pilaro AS (Selskapene) sammen med Credo Partners og etablerte Aimbot under norsk eierskap. Ideen var å bli en ny vekstplattform for Microsoft-fokuserte IT-serviceselskaper, der samtlige gründere og ledere, samt de fleste ansattaksjonærene, fortsetter på eiersiden i den nye plattformen, hvor Credo Partners vil representere rundt 60% av eierskapet. Nå går også de ansatte og lederne i Skill og Albatross IT Consultants AS (AITC), inn i samarbeidet og blir med det en del av satsningen.

Match made in heaven

Det var våren 2021 det hele startet med at Skill og Albatross (AITC) raskt fant tonen. Begge selskapene hadde et ønske om å vokse i takt med den økende pågangen fra kundene i markedet, og så mulighetene ved at de sammen ville bli det ledende konsulenthuset på Microsoft CRM i Norge.

Vi ser en kraftig konsolidering i IT-bransjen. Det er tydelige fordeler ved å være større, og klare synergier å hente og i økende grad utfordrende å være liten. Behovet for å vokse er der for å skape de riktige mulighetene for våre ansatte. Som en større aktør vil vi være aktuelle for større prosjekter, og mer spennende oppgaver, samt bli mer attraktiv for talenter og enda mer spennende fagmiljøer, sier Skill AS gründer og daglig leder Kai Atle Rød.
Når vi så ble introdusert for Credo Partners vekstplattform Aimbot, bestående av Pilaro og eSeven, ble valget om å gå inn i et samarbeid med disse enkelt. Sammenslåingen vil medføre at vi utvider våre prosjekter og leveranser til også å inkludere Microsoft ERP, og blir en totalleverandør på Microsoft teknologi. I tillegg deler vi de samme tankene om fremtiden, og har sammenfallende verdier, som er et svært godt utgangspunkt for en god kulturell match, forteller Rød.

Om samarbeidet og fremtiden

Dette er en ordentlig gladsak! Det har vært stor interesse for Albatross sine tjenester og ikke minst våre verdifokuserte prosjekttilnærmeringer. Sammen med eSeven, Pilaro og Skill får gruppen enda større kapasitet, faglig tyngde og supplerende tjenesteområder som gjør at vi vil være i stand til å bli en «one stop shop» strategisk partner for våre eksisterende og fremtidige kunder, sier Stein Holte, Daglig leder i Albatross IT Consultants (AITC).

Også CEO i Aimbot, Odd Nymark ser frem til det tette samarbeidet med Skill AS og AITC:

Med Skill og Albatross på laget har Aimbot tatt et viktig skritt på veien mot å skape Norges ledende IT service partner fokusert på Microsoft teknologi. Jeg gleder meg til å jobbe tett sammen med alle de flinke folkene i Albatross og Skill for å sikre at våre kunder skal få tilgang til kompetanse og produkter i verdensklasse, sier Nymark.

Morsomt å se at de ansatte er med

Når avtalen ble en realitet viste selskapene med deres eiere og ansatte et vanvittig engasjement og stor tro på satsingen, der over 98% av ansattaksjonærene ønsket å reinvestere i det nye selskapet med betydelig overtegning.

Tilbakemeldingene fra de ansatte har vært helt fantastisk. Ansattaksjonærer i Skill og Albatross har vist et utrolig engasjement og en sterk vilje til å investere sine sparepenger i Aimbot, noe som førte til en betydelig overtegning. Dette er en viktig bekreftelse fra ansatte i begge selskaper om at de har svært stor tro på satsingen og felles fremtid, sier Kai Atle Rød.

Ranja Pedersen Ovedal, CMO Evidi
ranja.ovedal@evidi.com