Alt du trenger å vite om oppgradering fra Dynamics NAV til Dynamics 365 Business Central

Jon Fromreide

For selskaper som prøver å holde tritt med den teknologiske utviklingen, kan det være vanskelig å finne ut når tiden er inne til å gå over til nye versjoner av forretningssystemet. På den ene siden: er organisasjonen klar for overgangen? På den andre siden: hva er konsekvensene av å vente (for) lenge? Det samme gjelder organisasjoner som bruker Microsoft Dynamics NAV og vurderer å oppgradere til siste versjon, Dynamics 365 Business Central. I denne bloggen gir vi deg en oversikt over de viktigste tekniske og økonomiske grunnene til å vurdere en slik oppgradering på kort sikt.

Dynamics 365 Business Central er Microsofts nyeste skybaserte ERP-løsning som avløser den svært vellykkede lokale Dynamics NAV (også kalt Navision). Business Central oppdateres to ganger i året i stedet for én gang i året som med Dynamics NAV. Dermed kan organisasjonene få glede av de nyeste teknologiske nyvinningene mye raskere.

Dessuten har Dynamics 365 mer avanserte funksjoner som bidrar til at bedriftene kan holde tritt med dagens krav fra kunder og ansatte. For eksempel har Business Central innebygde kontorverktøy som Microsoft 365 og Microsofts Power Platform, noe som øker totalproduktiviteten og effektiviserer daglige forretningsprosesser.

Moderne og mer avanserte funksjoner. Business Central har den nyeste og mest avanserte teknologien på markedet. Tenk bare på den splitter nye kunstig intelligens-baserte Co-Pilot-løsningen. 

Enkel integrasjon med Microsofts produkter. Business Central tilbyr interoperabilitet med andre Microsoft-produkter, herunder Power Platform, Outlook, Power BI, Dynamics 365 CRM, Excel, Teams, Word og mange andre.

Mobil tilgjengelighet. Selskaper med mobile team eller team som jobber fra et annet sted, vil ha stor fordel av Business Central fordi systemet fungerer hvor som helst og når som helst bare det finnes en stabil internettforbindelse.

Lavere totalkostnader. Totalkostnadene dine vil bli (mye) lavere fordi Business Central er en skybasert løsning. Dermed administreres systemet av Microsoft i deres høyautomatiserte datasentre.

Grunnlaget for din digitale omstilling. Til forskjell fra Dynamics NAV kan en moderne og oppdatert ERP-løsning som Business Central fungere som ryggraden i den digitale omstillingen i organisasjonen.

I tillegg til disse «offensive» argumentene finnes det også noen mer «defensive» grunner til å gå over til Business Central på kort sikt.

Slutt på Microsofts brukerstøtte. Microsoft kunngjorde nylig at de ikke lenger vil gi grunnleggende brukerstøtte for Dynamics NAV 2018. Brukere av denne versjonen vil ikke lenger motta systemoppdateringer med nye funksjoner, sikkerhetsoppdateringer og feilrettinger. Dermed utsettes brukerne for cybersikkerhetsrisiko. Dette har allerede skjedd for eldre versjoner av Dynamics NAV.

Unngå ytterligere kostnadsøkninger. Med færre brukere øker Microsoft kostnadene til årlig vedlikehold av Dynamics NAV.

Ta kontakt med våre rådgivere for en uforpliktende prat.