Evidi på Experts Live Europe 2023

Tom Grendal og Jørgen Johannessen


Bildene brukt i artikkelen er tatt av Petra Katanic.

18.-20. september deltok Evidi med en gjeng fra avdelingene Enable og Collaborate på årets ExpertsLive Europe i Praha. ExpertsLive Europe er en konferanse som samler over 500 IT-eksperter, konsulenter, utviklere og brukere fra hele verden. Den anses som en av de største og mest anerkjente IT-konferansene i Europa, og har noen av de beste foredragsholderne i bransjen. Konferansen fokuserer på Microsoft Cloud, Datacenter, Security og Modern Workplace-teknologier, og tilbyr over 50 tekniske sesjoner, keynote, workshops, paneldebatter og nettverksmuligheter. Det var en spennende og lærerik opplevelse for oss som var med.

Kollega som foredragsholder

Evidi Enable og Collaborate hadde forberedt oss godt til konferansen, og hadde laget en plan for hvilke sesjoner vi ville delta på. Vi var spesielt interessert i temaer som Microsoft 365, Datacenter, Azure og Sikkerhet. Vi fikk også muligheten til å møte noen av våre kunder og partnere, som også var til stede på konferansen.

Vi var også stolte av vår kollega Jan Vidar Elven, som hadde to spennende sesjoner på konferansen. Jan Vidar er Cloud Platform & Security Architect og Microsoft MVP innenfor Sikkerhet. Han hadde en sesjon om «Identity Governance and Lifecycle Workflows with Microsoft Entra ID», og en om «hvordan automatisere identitetshåndtering ved bruk av Graph Powershell». Han fikk mye positive tilbakemeldinger fra publikum og fremsto som en av konferansens beste foredragsholdere.

Høydepunktene fra konferansen

Det var mange gode og inspirerende foredragsholdere. Hovedforedragsholderen var internett-spesialisten, Microsoft Regional Director og MVP, Troy Hunt. Han er også skaperen av haveibeenpwned.com. Hunt snakket om lærdommene han har fått etter å ha behandlet over 12 milliarder poster av datalekkasjer, og hvordan de fortsatt skaper problemer i dag. Det var en skremmende, opplysende og underholdende presentasjon om informasjonssikkerhet og datainnbrudd.

Nikolaj Andersen, senior arkitekt og Enterprise Mobility MVP, hadde sammen med Jan Ketil Skanke, MVP Enterprise Mobility og MVP Security, foredraget «How we migrated some big organizations to Intune». De snakket om hvordan store organisasjoner har tatt i bruk Intune, og hvilke utfordringer, løsninger, tips og triks de har hatt på veien.

Karoliina Kettukari, Microsoft MVP in M365, snakket i foredraget «Creating a business case for M365 and Teams user adoption» om hvordan bedrifter kan få utbytte av å investere i brukeradopsjon. Videre fortalte hun om hvordan Microsoft 365 vil effektivisere og utvikle forretningsstrategi for kunder.

Sami Laiho, MVP i Windows Operativ System, snakket i foredraget «Follow (Intune) Suite and Deploy Least Privilege» om hvordan virksomheter bør ta bort administrative rettigheter på brukerne sine enheter. Laiho kom under foredraget med følgende påstand: «Admin rights is not human rights».

Det var i tillegg mye fokus på AI og de fremtidige løsningene som Microsoft har på sin roadmap knyttet til Copilot-porteføljen. Her kommer det mange spennende nyheter i nær framtid.

Gleder oss til neste år!

Vi fikk mye ny kunnskap og inspirasjon fra konferansen, som vi vil ta med oss tilbake til våre prosjekter og kunder. Konferansen var en god anledning til å knytte kontakter med andre deltakere, foredragsholdere og sponsorer. Vi hadde det også gøy på nettverksfesten som ble arrangert på den siste dagen av konferansen.

Turen til Praha ble en stor suksess for Evidi Enable og Collaborate. Vi fikk delta på en fantastisk konferanse med høy kvalitet på det faglige innholdet, og vi fikk se en vakker by med rik historie og kultur. Ikke minst fikk vi styrket båndene mellom oss som kolleger og venner. Vi gleder oss allerede til neste år!

Se oppsummering av konferansen på YouTube

Utforsk vår nettside, eller ta kontakt med våre dyktige rådgivere!

Siste fra Evidi