Nytt om navn: Evidi ansetter erfaren IT-leder fra Oljefondet

Ranja Ovedal

Margrethe Melbye og Jørn Seglem

Margrethe Melbye kommer fra rollen som Global head of Systems and Data i Norges Bank Investment Management (NBIM), og tar nå rollen som Chief information security officer (CIO/CISO) i Evidi.

Melbye har en lang karriere i bank, med mange ulike IT-roller i DNB gjennom nærmere 20 år, før hun de siste tre årene jobbet i Oljefondet.

Jeg har hatt en spennende tid i NBIM, hvor jeg sammen med fantastiske kollegaer har vært med på å løfte IT-feltet til å bli en sentral del av utviklingen for organisasjonen. Å skape et mer effektivt teknologisk fundament for organisasjonen har vært en viktig jobb, og noe jeg har hatt stor glede av å jobbe med, sier Melbye.

Fakta

Bred erfaring fra endringsledelse

Jeg har vært så heldig å få jobbet med store og små endringsløp og digitale transformasjoner, globalt, i Norge og Norden. Teknologi og transformasjon er naturligvis nøkkelord for at vi i Evidi skal lykkes med vår målsetning. Dette er i kjernen av hva jeg har jobbet med i DNB og NBIM.

Jeg ser frem til å bruke mine erfaringer i en ny kontekst i Evidi og ikke minst lære nye ting, sier Melbye.

Allerede i den innledende kontakten med Evidi ble jeg solgt. Det solide fundamentet som de opprinnelige fem selskapene utgjør, sammen med den klare vekstambisjonen i Norge og Norden, tente noe i meg. I tillegg forsto jeg at det ikke mangler på kompetente folk på laget, etter hvert som jeg møtte flere av de som jobber her. Kombinasjonen av spreke ambisjoner og høykompetente kollegaer, gjør denne satsingen veldig interessant, sier Melbye.

Melbye blir en del av ledelsen i et selskap med et tungt fotavtrykk i Norge – med vekstambisjoner for hele Norden. Evidi er et resultat av sammenslåingen av IT-konsulentselskapene eSeven, Pilaro, Communicate, Skill og Albatross IT. Selskapet har 300 ansatte på ti kontorer i Oslo, Asker, Bergen, Halden, Sandnes, Sarpsborg, Stavanger, Tønsberg og København.

- Gleder meg til å jobbe med Margrethe

Administrerende direktør i Evidi, Jørn Seglem, er stolt over rekrutteringen av Melbye og er glad for at hun kan bringe nye perspektiver til selskapet.

Jeg er kjempeglad for å ha fått Margrethe med på laget. Evidi skal ut på en ordentlig endringsreise, og da er det veldig bra å ha fått en leder med stor erfaring og gjennomføringskraft ombord. Gjennom de prosessene hun har vært med på i både DNB og NBIM har hun fått vist at hun evner å håndtere sterke interessenter, og hun har lyktes med å guide organisasjonene gjennom avgjørende modernisering. Nå gleder jeg meg skikkelig til å jobbe sammen med Margrethe for å bygge Evidi videre, sier Seglem.

Ranja Pedersen Ovedal, CMO Evidi
ranja.ovedal@evidi.com